miercuri, 30 mai 2012

Cum sa facem un cane din pasta polimerica FIMO


Sunt maimulte modalitati de a folosi pasta polimerica in realizarea de bijuterii. Sepot realiza bijuterii in relief prin modelare, cum ar fi modelele florale,animalute, fluturasi, gaze, etc, aceasta fiind tehnica cea mai folosita la noidupa cum mi-am dat seama, urmarind creatiile de pe blogurile artizanilorromani. O alta tehnica este cea a cane-urilor, care pe mine personal ma atragecel mai mult. Un cane este un baton de pasta polimerica care in sectiuneprezinta un anumit model., care poate fi floral, geometric sau abstract… ca sazic asa. Odata cu realizarea primelor cane-uri clasice, pe care majoritateaartizanilor le folosesc, si dupa ce veti incepe sa stapaniti tehnicaamestecului de culori, veti vedea ca va vor veni in minte idei noi si veti incepesa fiti captivati din ce in ce mai mult de infinitatea posibilitatilor pe carevi le da aceasta tehnica de modelare.

Sunt maimulte marci de pasta polimerica in magazinele virtuale romanesti, dar cele maiimportante sunt Cernit si FIMO. Eu folosesc FIMO, chiar daca are un pret putinmai mare, pentru ca imi place mai mult cum se modeleaza, iar gama de culorieste foarte variata.

Sunt 3categorii de FIMO: clasic, soft si effect. FIMO clasic este mai consistent incompozitie, fata de cel soft, care este pentru modelare usoara si se folosestemai mult pentru modelajul cu forme. FIMO efect este un material special careare diferite proprietati, cum ar fi efect de glitter, efect metalic sautransparent.
Primulmodel de cane pe care eu am ales sa vi-l prezint, este un model simplu. Eu ilnumesc zig-zig.
Se aleg 3culori pe care vreti sa le combinati. Pentruacest tutorial am ales FIMO albastru cu efect de glitter, FIMO soft nisip siFIMO soft coniac.

Se vormodela 4 bilute egale de material astfel:

Apoi se vormodela sub forma de butoiase de aceeasi intaltime:
Se taie fiecare butoias in 8 parti egale, dupa cum se poateveda in imagine:
Se vor aseza alternativ pentru a obtine modelulde zig-zag:




Apoi incepem sa reducem cane-ul, de la mijloc spre exteriorpentru a scoate toate bulele de aer ramase, prin presare alternativa, pana ladimensiunea dorita: 



Si am terminat de realizat cane-ul. Iata cum arata insectiune:

Cand se reduce cane-ul marginile materialului nuvor pastra modelul , si acestea se taie. 
Dar si acest amestec de material, poate fi folosit ca modelabstract, cum spun eu, pentru ca imbinarea culorilor este frumoasa si poate daun model unicat, model ce nu va mai putea fi reprodus, pentru ca amestecul estealeatoriu.



Astfel am obtinut doua modele frumoase. 
Iata cateva realizari proprii in care am folosit acest model de cane: 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu